KURSER

PRE-AGILITY

 • onsdag 1 maj kl 12-14
 • onsdag 15 maj kl 18-20
 • onsdag 5 juni kl 18-20
 • onsdag 3 juli kl 18-20
Haninge BK
Från 4 månaders ålder
Max 5 ekipage
2 000 kr

Pre-Agility är den perfekta FörstaKursen för nybörjare eller mer erfarna handlers som vill börja om med ny liten stjärna. Vi jobbar med övningar som är anpassade efter en ung kropp och hjärna. Vi leker oss fram till en arbetande agilityhund och grundar de viktigaste kunskaperna inom agility. Passar utmärkt för valpen men även lik bra för en äldre hund som aldrig tränat agility förut. Vi jobbar inte med hinderinlärning i sig, vi kommer inte gå igenom alla hinder utan mest jobba med hopphinder och tunnlar och fokusera på vårt samspel och vår förståelse av varandra ☺

KURSEN ÄR FULL

BANTRÄNINGAR

 • Söndag 23 juni kl 15-18 - 1 plats kvar
 • Söndag 7 juli kl 12-15 - 2 platser kvar
Haninge BK
Alla nivåer
Max 5 ekipage
800 kr/ tillfälle

Dags för lite banträning där alla är välkomna, även unghundar. Vi utgår ifrån en bana men jobbar på individens nivå. Så länge hunden kan ta hopphinder och tunnlar och inte är yngre än 8 månader så kan vi jobba på framtiden! Alla utmaningar anpassas för ekipagen på plats så vi kan utmana alla, den bästa inlärningen sker när vi ligger på gränsen till vad vi klarar av, så att vi hela tiden flyttar den gränsen. Slalom och balanshinder kan komma att finnas med i banan vi grundar kursen på men är inget bekymmer att arbeta runt för de som inte kommit så längt ännu.

KONTAKTFÄLT

 • onsdag 17 april kl 18-20
 • onsdag 8 maj kl 18-20
 • måndag 27 maj kl 18-20
 • onsdag 26 juni kl 18-20
Haninge BK
Från 10 månaders ålder
Max 5 ekipage
2 000 kr

Vill du lära in Running Contacts på din hund? Har du problem med gungan? Eller vill du bara lära in alla kontaktfält på din hund med stöd av en erfaren instruktör? Då är denna kurs rätt för dig. Vi jobbar på den eller det kontaktfältet du vill och behöver och kan jobba med alla tre om så önskas, allting anpassas till er som ekipage och vad ni behöver för inlärning eller utveckling.

KURSEN ÄR FULL

UNGHUNDSKURS

 • onsdag 24 april kl 18-20
 • onsdag 22 maj kl 18-20
 • onsdag 19 juni kl 18-20
 • onsdag 17 juli kl 18-20
Haninge BK
Från 8 månaders ålder
Max 5 ekipage
2 000 kr

Näste steg efter en Pre-Agilitykurs! Här arbetar vi med hinder varje tillfälle och börjar sätta ihop allting till kombinationer. Vi introducerar även alla typer av hinder inom agility, även kontaktfältshindren. Här börjar det likna mer riktig agility med fart och fläng! Både förare och hund kommer få sina uppgifter och sina utmaningar med både kropp och knopp.

KURSEN ÄR FULL

Kursen är full men anmälan lämnas öppen för er som vill ställa er på kölistan eller anmäla er som åhörare. Som åhörare är man inte med och tränar med sin hund utan träningen blir mer som en clinic där ni istället utnyttjar all info från tränarna och live får se ekipage testa och svara på coachningen. Man lär sig ofta mycket av att vara åhörare på agilitykursen utan att själv behöva springa på kursen.

♦ DALARNA SPECIAL ♦

Fredag 7 juni 
Banträning kl 16-19
700 kr/ ekipage
Max 5 ekipage
Alla Nivåer

Lördag 8 juni - Söndag 9 juni
Grupp 1 Banträning kl 10-13 
Grupp 2 Banträning kl 14-17 
1 400 kr/ ekipage
Max 5 ekipage
Alla Nivåer

I juni samlas vi åter igen hemma hos familjen Haponen på deras agilityplan i Enviken, Dalarna! Ni ser kursutbudet ovan, denna gång fokuserar vi mestadels på handling och banträning. Alla nivåer är välkomna under gruppträningarna, även unghundar som inte ännu kan utföra alla hinder, vi alla jobbar på gränsen av vad vi klarar av för att utmana oss och stärka upp oss som ekipage. Slalom & något balanshinder kan komma att finnas med i banorna men det är inga problem att jobba kring dem. Vill ni arbeta på något specifikt så går det alldeles utmärkt det också, det är er tid att utnyttja, vi utgår från en bana så vi har en plan att utgå ifrån men formar kurser utifrån behov ☺

KURSEN ÄR FULL