Uthyrning av Tidtagningssystem

Galican Pocket CANometer Agility Wireless Timer

Jag hyr ut en av Galicans tidtagningssystem, passande tävlingar som kanske inte är i största laget. Tidtagningen är trådlös och batteriet håller upp till 10h, man kan även välja att koppla upp den till sina laddnings-sladdar och ha elförsörjning till dem under hela tävlingen eller när batteriet börjar ta slut för att se till att alla ekipage får automatisk tid-tagning vilket vi absolut vill ha! Usch för manuell tidtagning... så tråkigt när human error ska påverka vem som vinner eller får cert osv, hurra för automatisk tidtagning! Jag själv har haft så svårt att hitta tidtagnings-system att hyra när klubben ska ha tävlingar, så äntligen behöver jag inte leta alls längre!

Bra att Veta

Det som skiljer denna lite enklare tidtagning mot andra är dels att det inte finns någon skärm som tiden visas på för åskådare eller sekreteriattält, tiden visas på skärmen som sitter på ena tidtagningen, alltså på hindret. Om sekreteriatet inte ser tiden från där de sitter så har vi gjort så att antingen den manuella back up tidtagaren, ögonen eller koppelbäraren har meddelat sekreteriatet vad det står för tid på skärmen vid hindret helt enkelt, precis såsom manuella tidtagare måste göra vid manuell tidtagning.

Laddningssladdarna till vardera tidtagning är ca 2-3 m långa, dessa behöver då en varsin förlängningssladd när man vill ha den ikopplad, bra att veta så arrangören är förberedd med två förlängningssladdar inför tävlingen, och ett uttag för flera sladdar så allt får el. När vi har tävling så har vi en förlängningssladd med flera uttag vid sekreteriatet så om tidtagningen vill vara inkopplad dras en varsin förlängningssladd från start och målhindrets tidtagare till denna samlingsdosa för el exempelvis.

Som de flesta andra tidtagninggsystem så tål den lite småregn men vid mer regn så behöver man täcka in dem i plastpåsar eller liknande vid utomhustävlingar så de inte går sönder av vattenskada, att tänka på då är att använda genomskinliga påsar så lasern fortfarande fungerar. Tidtagningen fungerar bra även inklädd i plast. Det medföljer ett paket plastpåsar att dra över vid regn, det bästa är att spänna fast dem, ju hårdare påsen är dragen över tidtagningen ju större chans att den klockar hundarna bra, vilket såklart är lika oavsett vilket system man använder.

PRIS & UPPHÄMTNING

Tidtagningssytemet får plats i en portföljstor hård plastväska som hämtas hos mig i Huddinge, strax söder om Stockholm, vid uthyrning, annars kanske vi ses vid en tävling eller så, då kan jag såklart ta med den så slipper ni åka också.

Tidtagningssystemet kostar 500 kr/ dag ink moms som betalas via faktura

EGENSKAPER

  • upp till 10h batteri
  • fungerar även med sladd
  • börjar automatiskt om från noll när nästa hund kör - ingen återställning        behövs! (så skönt)
  • fungerar lika bra åt båda hållen, ingen specifik start- eller måldel
  • LED indikator för batteriet (grönt för hög batteri eller rött för lågt batteri)        samt om lasern är i linje med reflexen (gul)